Jopa 87 % suomalaisella on käytössään verkkopankkitunnukset!

Maksettaessa Jousto Laskulla tai Osamaksulla kirjaudutaan verkkokaupan maksutapahtumaan joko pankkitunnuksilla tai tunnistautumisen jälkeen luodulla sähköpostiosoitteen ja salasanan yhdistelmällä.

Sähköinen asiointi on kasvattanut suosiotaan, selviää Finanssialan Keskusliiton (FK) 12.5.2014 julkaisemasta tilastosta. Suomalaisista 87 prosenttia maksaa laskunsa tavallisimmin verkkopankissa ja verkkopankin käyttö on kasvanut varsinkin senioreiden joukossa. Finanssialan Keskusliiton johtajan Päivi Pelkosen mukaan 65–74- vuotiaista jo kaksi kolmasosaa maksaa laskunsa pääosin verkkopankissa. Tutkimuksen mukaan 25 prosenttia suomalaisista käyttää mobiililaitteita maksamisessa joko pääasiallisena tai toissijaisena verkkopankin käyttölaitteena ja mobiilimaksaminen yleistyy vähitellen.

Verkkolaskutuksessa on 73 prosentin kasvua edellisestä vuodesta, joka selittyy osittain kotimaisen suoraveloituksen päättymisellä. Katso lisätietoja: Tilastotietoja pankkien maksujärjestelmistä 2013 http://www.fkl.fi/tilastot/Sivut/default.aspx

Takaisin blogiin »