Jos haluat palauttaa ostoksesi, ota aina ensin yhteys kauppiaaseen.

Kun palautat koko ostoksen

Kauppiaasi tekee Joustolle palautusilmoituksen, jonka jälkeen Jousto laskulla tai Jousto osamaksulla ostamasi tilaus perutaan. Vain kauppiaan tekemä ilmoitus katkaisee tilaukseesi liittyvän Jouston laskutuksen ja perinnän.

Jos olet tehnyt ostoksesi Joustolla, palautus on sinulle maksutonta, mikäli kauppias on 45 vrk:n aikana perunut tilauksesi Joustolle ja noudatat 14 vrk:n kuluttajasuojalain mukaista palautusaikaa. Tällöin 45 vrk:n aikana karttuneet laskutusmaksut ja korkokulut mitätöidään.

Eri toimialoilla saattaa olla kauppaan liittyviä peruutusehtoja, joiden mukaan peruutus ei aina ole maksutonta. Mikäli kauppiaalle maksettava peruutuskulu suoritetaan Joustolla, laskutamme 4,90 € laskutusmaksun ja osamaksukoron jäljelle jäävälle pääomalle.

Kun palautat vain osan ostoksesta

Kauppiaasi tekee Joustolle peruutusilmoituksen, jonka jälkeen maksat alkuperäisen laskun viitetiedoilla kauppiaan kanssa sovitun jäännöserän. Laskun eräpäivä tai muut viitetiedot pysyvät ennallaan. Kauppiaan tekemä palautusilmoitus siirtää oikeat maksutiedot Joustolle ja katkaisee Jousto laskusi laskutuksen ja perinnän.

Osapalautuksessa maksat aina laskutusmaksun 4,90 € sekä sovitun vuosittaisen nimelliskoron 29 % jäljelle jäävästä pääomasta.

Sinulla on kuluttajasuojalain mukaan oikeus palauttaa takaisin verkkokaupassa ostamasi tuote tai tilattu palvelu kauppiaalle 14 vrk:n kuluessa ostohetkestä. Liitä palautettuun pakettiin lähetteen tiedot, jotta kauppias tietää kenen palautuksesta on kyse ja voi perua tilauksen sekä hoitaa veloitetun kauppahinnan hyvityksen.

Lakimuutos 13.6.2014 alkaen

Uuden kuluttajansuojaa koskevan EU-direktiivin myötä 13.6. alkaen kuluttajien palautuskäytännöt verkkokaupassa muuttuvat. Verkkokauppias voi kesäkuun jälkeen mm. päättää, joutuuko asiakas maksamaan tuotteen palautuskustannuksista etämyynnissä. Aikaisemmin asiakas on voinut palauttaa ostamansa tuotteen myyjälle ilman kustannuksia.

Suomessa käyttöön tuleva mahdollisuus veloittaa tavaroiden palautuskustannukset kuluttajalta tuo muutoksia verkkokauppiaan velvollisuuksiin informoida kuluttajaa. Verkkokauppias voi vaatia kuluttajalta palautuskustannusten maksamista vain jos hän on ilmoittanut tästä jo ennen sopimuksen tekemistä, käytännössä siis verkkokaupan toimitusehdoissa.

Kauppiaan on annettava ennakkotiedot sekä peruuttamislomake ja -ohje tai asetettava ne kuluttajan saataville etäviestimelle soveltuvalla tavalla selkeästi ja ymmärrettävästi. Myös peruutusoikeuden käyttämisestä ja esim. mobiililaitteilla tehtävien sopimusten yhteydessä annettavista tiedoista on uudistetussa laissa erityissääntelyä.

Katso lisätietoja lakimuutoksesta ja sen vaikutuksista tästä.