Anna asiakkaan valita – parempaa palvelua vahvan tunnistautumisen avulla

Verkkokauppaostamisen yleistyessä myös asiakkaiden vaatimustaso kasvaa. Verkkokauppa-asiakkaat odottavat yhä sujuvampaa ostokokemusta ja valinnan vapautta. Asiakkaille on esimerkiksi tärkeää valita, miten he ostoksensa maksavat ja mistä ja milloin he pakettinsa vastaanottavat. Kaikki maksutavat eivät mahdollista toimitusosoitteen valinnan vapautta, jolloin verkkokaupan myynti tai asiakaskokemus saattaa kärsiä. Varmista siis, että verkkokauppasi maksutavat eivät rajoita toimitusosoitteen valintaa.

 

Vahva tunnistautuminen avulla verkkokauppaostoksen voi tilata minne tahansa

 

Vahva tunnistautuminen tarkoittaa, että verkkokauppaostoksia maksaessaan asiakkaan henkilöllisyys todennetaan esimerkiksi Tupas-tunnistautumisella tai mobiilivarmenteen avulla. Vahvan tunnistautuminen vapauttaa toimitusosoitteen, eli asiakas voi tilata pakettinsa minne haluaa, esimerkiksi pakettiautomaattiin tai työpaikalleen.

Osa lasku- ja osamaksupalveluiden tarjoajista eivät vaadi vahvaa tunnistautumista, vaan ostoksia voi tehdä esimerkiksi omalla henkilötunnuksella sekä postinumerolla. Petosriskin pienentämiseksi toimitusosoitteen on oltava kotiosoite tai vähintään kotiosoitteen läheisyydessä sijaitseva toimituspiste. Asiakkaat ovat tottuneet sekä laajaan maksupalveluvalikoimaan että mahdollisuuteen valita toimitusosoite vapaasti, saattaa tämä muodostua ongelmaksi. Kiinteistö- ja puutarhakoneita myyvässä Konetalo Vainikassa tunnistettiin tämä asiakkaiden tarve valita toimitusosoite ja maksutapa vapaasti:  

”Myymämme koneet ovat arvokkaita, joten on tärkeää, että tarjoamme asiakkaille laajan maksutapavalikoiman. Jos joku haluaa tilata esimerkiksi ruohonleikkurin kesämökilleen, on tärkeää, että hän voi halutessaan maksaa leikkurinsa laskulla ja valita pakettinsa toimitusosoitteen vapaasti”, kertoo Konetalo Vainikan myyntijohtaja Jussi Lehtonen.

 

Pakettiautomaattien määrä kaksinkertaistuu – toimitusosoitteen vapauttamisen merkitys kasvaa 

 

Toimitusosoitteen valinnan vapauden merkitys kasvaa pakettiautomaattien määrän kasvaessa, sillä kodin läheisyyden sijaan paketti halutaan usein tilata esimerkiksi automaattiin työpaikan lähettyville tai tutulle kulkureitille. Esimerkiksi Postin paketeista jo joka kolmas luovutetaan pakettiautomaattiin, joiden määrä kasvaa vauhdilla.

”Kysyin verkkokauppiaiden Facebook-ryhmässä suosituinta pakettien toimitustapaa ja selkeä ykkönen oli toimitus pakettiautomaattiin. Sen lisäksi, että automaatit ovat asiakkaille mieluisin vaihtoehto, ovat ne verkkokauppiaalle usein edullisin toimitustapa, joten ostosten tilaaminen pakettiautomaattiin kannattaa tehdä mahdollisimman helpoksi ”, kertoo Jouston myynti- ja kehityspäällikkö Juho Putkonen.

 

Vahva tunnistautuminen tuo turvaa ja on jatkossa yhä helpompaa

 

Jos joku tietää henkilötunnuksesi, voi hän tehdä nimelläsi ostoksen verkossa ja maksaa sen laskulla ilman vahvaa tunnistautumista. Paketin hän saa postista noudettua ilman valtakirjaa henkilöllisyystodistuksella. Riskin petoksesta kantaa tavallisesti verkkokauppias. Vaikka rahallista tappiota ei kauppiaalle syntyisikään, on petosten selvittely työlästä ja tämä aika on pois muun työn tekemisestä.

 ”Verkkokauppamme keskiostos on noin 1000 euroa. Koska kyse on arvokkaista tuotteista, turvaamme myös omaa selustaamme petosriskeiltä, kun lasku- ja osamaksupalvelun tarjoajamme Jousto edellyttää vahvaa tunnistautumista. Näin maksaminen on myös kuluttajille turvallista”, taustoittaa Konetalo Vainikan Lehtonen.

Teknologia ja maksaminen verkossa kehittyvät jatkuvasti ja vahva tunnistautuminen maksamisen yhteydessä on yhä helpompaa. Esimerkiksi Joustolla uudistimme ostoprosessimme ja palaava asiakas tunnistautuu puhelimen saapuvan pin-koodin avulla, ilman erillistä käyttäjätunnusta ja salasanaa.

Testaa itse miten hyvä ostokokemus ja vahva tunnistautuminen on yhdistetty Joustossa

Takaisin blogiin »