Muista ilmoittaa meille tuotepalautuksista.

Tee palautusilmoitus sähköisesti joko suoraan maksunvälittäjän tai Jouston KauppiasExtranetin kautta. Voit myös ilmoittaa palautuksen osoitteeseen asiakaspalvelu@jousto.com.

Kun asiakas palauttaa koko ostoksen

Tee Joustolle palautusilmoitus, jonka jälkeen asiakkaasi Jousto laskulla tai osamaksulla tehty tilaus perutaan. Vain tekemäsi ilmoitus katkaisee asiakkaan tilaukseen liittyvän Jouston laskutuksen ja perinnän.

Palautuksen tekeminen on sinulle maksutonta 45 vrk:n ajan, jonka aikana asiakkaallesi karttuneet laskutusmaksut ja korkokulut  mitätöidään.

Kun asiakas palauttaa vain osan ostoksesta

Tee Joustolle peruutusilmoitus, jonka jälkeen asiakkaasi maksaa alkuperäisen laskun viitetiedoilla sopimanne jäännöserän. Laskun eräpäivä tai muut viitetiedot pysyvät ennallaan. Tekemäsi palautusilmoitus siirtää oikeat laskutustiedot Joustolle ja katkaisee laskutuksen ja perinnän.

Osapalautuksessa asiakkaasi maksaa aina laskutusmaksun 4,90 € sekä sovitun vuosikoron 29 % jäljelle jäävästä pääomasta.

Lakimuutos 13.6.2014 alkaen

Uuden kuluttajansuojaa koskevan EU-direktiivin myötä 13.6. alkaen kuluttajien palautuskäytännöt verkkokaupassa muuttuvat.Verkkokauppias voi kesäkuun jälkeen mm. päättää, joutuuko asiakas maksamaan tuotteen palautuskustannuksista etämyynnissä. Aikaisemmin asiakas on voinut palauttaa ostamansa tuotteen myyjälle ilman kustannuksia.

Suomessa käyttöön tuleva mahdollisuus veloittaa tavaroiden palautuskustannukset kuluttajalta tuo muutoksia verkkokauppiaan velvollisuuksiin informoida kuluttajaa. Verkkokauppias voi vaatia kuluttajalta palautuskustannusten maksamista vain jos hän on ilmoittanut tästä jo ennen sopimuksen tekemistä, käytännössä siis verkkokaupan toimitusehdoissa.

Kauppiaan on annettava ennakkotiedot sekä peruuttamislomake ja -ohje tai asetettava ne kuluttajan saataville etäviestimelle soveltuvalla tavalla selkeästi ja ymmärrettävästi. Myös peruutusoikeuden käyttämisestä ja esim. mobiililaitteilla tehtävien sopimusten yhteydessä annettavista tiedoista on uudistetussa laissa erityissääntelyä.

Katso lisätietoja lakimuutoksesta ja sen vaikutuksista tästä.