ASIAKASTARINA: AutoStudio palvelee maksutavoilla: Laskulla ja osamaksulla 93 % suurempi keskiostos

AutoStudio on kuluttajille suunnattu verkkokauppa, joka tarjoaa auto- ja kotihifituotteita. Jouston lasku- ja osamaksupalvelu mahdollistaa AutoStudion tuotteiden saatavuuden laajemmalle asiakaskunnalle. Erityisesti kalliimpien tuotteiden kohdalla lasku ja osamaksu on suosittu vaihtoehto, ja laskun ja osamaksun keskiostoksen suuruus AutoStudion verkkokaupassa on lähes kaksinkertainen muihin maksutapoihin verrattuna.

Selkeä viestintä kattavasta maksutapavalikoimasta osoittaa palvelukykyä ja luotettavuutta

AutoStudio panostaa paljon palvelunsa laatuun myös verkkokaupassaan. Tämä näkyy esimerkiksi kattavina suomenkielisinä tuotekuvauksina. Yksi osa palvelua ovat myös maksutavat. Laskun- ja osamaksun mahdollisuus selviää asiakkaalle AutoStudion verkkokaupan etusivulla, jossa näkyvillä on Jouston lasku- ja osamaksubanneri. Tämä on AutoStudiolta tietoinen valinta ja lasku- ja osamaksubanneri on etusivulla pysyvästi.

”Kilpailu markkinassa on kovaa ja erityisesti nettikaupassa hinnan merkitys korostuu. Verkkokaupan hintakilpailuun olemme pyrkineet vastaamaan esimerkiksi maksutavoilla, joiden avulla osoitamme palvelukykyämme. Laskulla ja osamaksulla maksamisvaihtoehto on selkeästi esillä asiakkaalle heti verkkokaupan etusivulla”, kertoo AutoStudion Oskar Saarno.

Erityisesti nuoret asiakkaat haluavat maksaa arvokkaat tuotteet vasta tuotteen saatuaan

”Autohifiharrastajat ovat usein nuoria, joille mahdollisuus maksaa arvokkaampia tuotteita erissä on tärkeää. Tuomalla laskun ja osamaksun mahdollisuuden esille jo varhaisessa vaiheessa, haluamme osoittaa, että pystymme palvelemaan laajaa asiakaskuntaa”, kertoo Saarno.

Maksutavat luovat luotettavaa mielikuvaa verkkokaupasta, josta on turvallista tilata:

”Kivijalkakaupassa ostajalla on mahdollisuus nähdä sekä tuote että myyjä. Jos kyse on arvokkaasta ostoksesta, moni haluaa nähdä tuotteen ennen maksamista”, Saarno toteaa.

Laskun ja osamaksun markkinointi ja esille tuominen näkyy myyntiluvuissa

Laskun ja osamaksun esille tuominen verkkokaupan etusivulla vaikuttaa maksutapajakaumaan. Kaikista verkkokaupan ostoista Jouston laskun ja osamaksun osuus on 15 %. 

”AutoStudion verkkokaupassa Joustolla tehdyt keskiostokset ovat keskimäärin 93 % suurempia kuin muilla maksutavoilla. Keskiostoksen suuruus on siis lähes kaksinkertainen. Yllätyin siitä, miten suuri ero maksutapojen välillä onkaan”, Saarno toteaa.  

AutoStudion verkkokaupassa on hyvin erihintaisia tuotteita aina edullisista autojen pientarvikkeista arvokkaampiin kokonaisuuksiin, kuten kaiutinjärjestelmiin. Erityisesti arvokkaampien tuotteiden kohdalla lasku- ja osamaksumahdollisuus on kuluttajille tärkeää.

Sujuvaa ja vaivatonta yhteistyötä Jouston kanssa

Jousto on ollut osa AutoStudion maksuvalikoimaa jo useita vuosia ja yhteistyö on ollut verkkokaupan näkökulmasta helppoa ja vaivatonta.

”Kaikki asiakaspalautukset olemme saaneet mutkattomasti hoidettua ja Jouston kanssa on ollut helppo asioida. Muutamien ongelmatapausten kohdalla Jousto on tullut hyvin vastaan ja ne on saatu yhteistyössä hoidettua”, kertoo Saarno. 

Jouston maksutapa on verkkokauppiaalle täysin kuluton vaihtoehto ja myös AutoStudiossa tiedostetaan tämä. He kuitenkin haluavat panostaa asiakaspalveluun ja läpinäkyvyyteen.

”Tietysti meille lyhyellä tähtäimellä parasta on, että maksutapahtumasta ei mene provisiota. Pitkällä tähtäimellä tärkeintä on, ja me haluamme, että asiakas saa päättää itselleen mieluisan maksutavan”, päättää Saarno.

Takaisin blogiin »